ANNONS

Nytolkad Trollflöjten intar Fanfaren

Pamina-lilla Trollföljten arrangeras av Kretsteatern, en del av Kulturhuset Stadsteatern.
Pamina-lilla Trollföljten arrangeras av Kretsteatern, en del av Kulturhuset Stadsteatern.
Anna Sise i rollen som Pamina, och Marika Willstedt i rollen som Nattens drottning.
Anna Sise i rollen som Pamina, och Marika Willstedt i rollen som Nattens drottning.
Skilsmässomusikalen Pamina- lilla Trollföljten har nypremiär på Fanfaren i Farsta fredagen den 3 november. Det är ett tvistat familjedrama som gestaltar det brutala i att vara barnet mitt emellan två föräldrar.
– Sagan är enkel, men så är det inte i verkligheten, säger Mette Herlitz, kompositör och manusförfattare.
ANNONS

Imorgon fredag har Pamina- lilla Trollflöjten nypremiär på kulturhuset Fanfaren i Farsta.

Men det är inte vilken Trollflöjten som helst som gestaltas. Här har den klassiska operan av Wolfgang Amadeus Mozart nytolkats av Emma Sandanam och Mette Herlitz och blivit ett humoristiskt drama där barnet– Pamina– fått en central roll.

Det är en skilsmässomusikal i tvära kast mellan skratt och gråt och handlar om mamman Nattens drottning, pappa Sarastro och dottern Pamina. Mitt i föräldrarnas krig berättas Trollflöjtens saga ur Paminas ögon och ställer frågor om svek och hämnd på sin spets.

– Skilsmässoperspektivet är intressant, hur mans slits mellan mamma och pappa. Vi ville skruva på det och göra så det passar mer idag och blir lite modernare, säger Mette Herlitz som skrivits musiken och manuset.

Mette beskriver hur de tog en något konstig saga som är enkel i sin skildring av det onda och goda, och gav det lite mera verklighet.

– Det handlar om hur svårt det är för ett barn att vara mellan två föräldrar som bråkar med varandra, och någon slags moral på slutet, men det ska jag inte avslöja. Sagan är enkel, men så är det inte i verkligheten.

Pamina- lilla Trollflöjten har nypremiär den 3 november på Fanfaren i Farsta och spelas vid fem tillfällen fram till den 8 december 2017.

ANNONS