Nytt avhopp från moderaterna

Elaine Nord Larsson hoppar av från M i protest mot byggplanerna på Norrberget.
Elaine Nord Larsson hoppar av från M i protest mot byggplanerna på Norrberget.
Elaine Nord Larsson, fullmäktigeledamot för moderaterna i Vaxholm har valt att hoppa av och byter parti – till Waxholmspartiet - borgerligt alternativ. Hon gör det i protest mot byggplanerna på Norrberget.

– Det finns flera frågor som jag tycker moderaterna inte behandlat bra. En av dem är att bebygga Norrberget. Det känns fel, säger Elaine Nord Larsson, som haft förtroendeuppdrag för M sedan åtminstone 2007.

För någon vecka sedan fattade hon beslutet att hoppa av.

– Det handlar även om inflyttningen till kommunen – det går alldeles för fort. Infrastruktur och sånt måste också fungera.

– Vaxholm är en speciell liten kommun och då får man vara varsam när man bygger, så att man inte förstör det som är fint.

Elaine Nord Larsson är inte ensam. Förra året hoppade flera moderater med förtroendeuppdrag i Vaxholm av. Då i protest mot Lars Lindgrens ledarskap.

–  Jo det kan jag ju hålla med om. Det är ju ingen smidig relation mellan partimedlemmar och ledare, även om jag har haft positiva kontakter med Lars Lindgren, säger hon.

Förutom i fullmäktige har Elaine Nord Larsson, även uppdrag i Stadsbyggnadsnämnden och Nämnden för teknik, fritid och kultur.

I fullmäktige blir hon nu troligen politisk vilde, men hon har även bytt parti, till Waxholmspartiet, som hon upplever har högre i tak.

Att Elaine Nord Larsson hoppar av innebär att allianspartierna på pappret tappar sin majoritet. Det räddas emellertid av alliansens samarbete med miljöpartiet och att tidigare S-märkte fullmäktigeledamoten Lars Sjöblom numera röstar med de borgerliga partierna, också han som politisk vilde.

– Men det ger upphov till nya vågmästarroller, säger en person med god insyn i vaxholmspolitiken.