ANNONS

Nytt beslut om tennisakademi i Djursholm

Så här kan tenniscentret i Djursholm se ut.
Så här kan tenniscentret i Djursholm se ut.
Så här kan tenniscentret i Djursholm se ut.
Så här kan tenniscentret i Djursholm se ut.
Efter förvaltningsrättens dom - på tisdag väntas politikerna fatta ett nytt beslut om att sälja "idrottstomten" på Rinkebyvägen till en tennisakademi där framtidens stjärnor fostras.
ANNONS

Flera tennisstjärnor, som Magnus Norman och Niklas Kulti, står bakom akademin Good to Great Tennis Property AB som vill bygga ett tenniscenter på Rinkebyvägen. Förra året fattade Danderyds fullmäktige ett beslut om att sälja marken till dem.

Men fyra politiska partier reserverade sig mot beslutet, bland annat med argumentet att försäljningen inte hade konkurrensutsatts, varpå frågan överklagades till förvaltningsrätten.

I våras kom domen. Förvaltningsrätten ansåg att kommunen sålt marken för billigt till bolaget, vilket ansågs strida mot kommunallagen.

På tisdag väntas politikerna fatta ett nytt beslut om att sälja tomten. Denna gång till ett högre pris, 5.9 miljoner kronor, vilket är det pris som marken har blivit värderad till.

– Jag kan tycka att det inte var någon jätterabatt som vi gav dem men vi rättar oss efter domstolen. Det här är en bra verksamhet för Danderyd som kan betyda mycket för lokala tennisklubbar och skolor, säger Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Naturskyddsföreningen är dock negativ till tennishallens placering. Detta eftersom den, enligt föreningen, ”naggar” på Altorpsskogen och den gröna kil som finns där.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.