ANNONS

Nytt boende för ensamkommande klart till våren

ANNONS

Mitt i har redan berättat att socialtjänsten skyndsamt vill uppföra ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn för 32 personer.

Nu berättar Haninge socialchef Siw Lideståhl att hon väntar sig att kommunen har boendet klart våren 2016.

– Inte förrän slutet av april eller till våren tror jag det kan vara klart. Det är väldigt löst än så länge. Givetvis tittar vi på andra kommuner och fastighetsägare. Det finns företag som säljer olika bostadslösningar, och vi hoppas vi kan smälla upp så många bostäder vi behöver.

Fyra olika platser diskuteras för boendet med 32 platser. Utöver detta är 21 ytterligare platser aktuella för ensamkommande eller nyanlända på annan plats i kommunen, enligt Siw Lideståhl. Men på den platsen behöver bara åtta lägenheter byggas, 13 finns redan.

– Där finns behov av åtta lägenheter till på tomten. Boende för nyanlända, det är ett alternativ. Men det kan också vara för ungdomar eller för sociala kontrakt. Vi är inte klara i den frågan.

Siw Lideståhl betonar att hennes begäran om boendet för 32 personer inte lyfts i politiken än, och hon vill inte säga att läget är akut.

– Ingenting är akut i socialtjänsten. Akut är när någon har hjärtstillestånd eller det brinner någonstans. Men vi jobbar självklart, precis som alla andra kommuner, för fler platser.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.