Nytt förslag: Flera busshållplatser slopas

Om SL:s förslag går igenom kan det innebära flera struliga byten för resenärerna.
Om SL:s förslag går igenom kan det innebära flera struliga byten för resenärerna.
Fyra slopade busstopp, indragna turer på morgonen och fler byten för resenärerna på linje 554. Så lyder ett förslag från SL om den framtida busstrafiken i Upplands-Bro.

Hållplatserna vid Tibble torg, Tvärvägen, Kyrkvägen och Kungsvägen på linje 554 utgår, enligt förslaget. Resenärerna på linje 554 föreslås istället välja linje 559 och byta vid Bygdegårdsvägen eller Kungsängens station för att ta sig fram till hållplatserna. Däremot införs ett nytt stopp vid Svartviken för linje 554.

SL föreslår också att 555:ans avgång från Bro station utgår vid klockan 7.50.

Linjen mellan Kungsängen och Livgardet trafikeras i dag av två bussar. Det vill SL ändra på, och föreslår att linje 557 och linje 558 slås ihop. Det innebär att den parallellgående trafiken mellan Kungsängen och Livgardet dras in.

Om förslaget går igenom kan buss 559 ersätta 558:ans trafik mellan Kungsängen och Textilvägen.

SL:s förslag innehåller också en del förbättringar. Mitt i har tidigare skrivit om bristerna i busstrafiken till nya bostadsområdet Jursta. Nu ser det ut som att linje 555 kan förlängas till Jursta via nya galoppbanan i Bro. Det kan också bli aktuellt att förlänga linjen till Rättarboda och Tegelhagen. Ett annat alternativ är att linje 556 mellan Bro och Ådö stannar i Jursta.

Trafikförändringarna kan bli verklighet först i december. Nu är det upp till Upplands-Bro kommun att uttala sig om förslaget. Kommunens svar ska vara inlämnat senast i maj.

Påverkas du av förslaget? Tipsa oss på Mitt i Upplands-Bro.