ANNONS

Nytt garage för cyklister i city

Det finns plats för både vanliga cyklar och lådcyklar. Den som har elcykel kan ladda den.
Det finns plats för både vanliga cyklar och lådcyklar. Den som har elcykel kan ladda den.
En bra garageplats nere på stan har länge varit åtråvärt. Nu finns en marknad också för fina cykelgarage. Det tror Vasakronan som byggt ett nära Centralen.
ANNONS

Det ligger på Mäster Samuelsgatan 56 och i ljusa lokaler i gatuplanet finns 120 platser att ställa sin hoj på. Några av dem är för lådcyklar och ytterligare ett antal har laddurtag för elcyklar.

Men det är inte bara en parkering, här finns också omklädningsrum, förvaringsskåp och dusch. I anslutning ligger Cykloteket där man kan få service på sin stålhäst. Garaget är kameraövervakat och kan kanske kännas som ett bättre alternativ än gatan om man har investerat i en fin cykel.

– Det är allt fler som cyklar och allt fler har dyra cyklar, säger Peter Östman, kommunikationschef på Vasakronan. Då finns en allt större efterfrågan att kunna låsa in cykeln och sina saker, byta om och duscha i stället för att ställa in cykeln i ett mörkt garage och byta om på toaletten.

Det är inte gratis att stå i garaget och Vasakronan säger att de vill testa om betalningsviljan finns. Garaget är ett pilotprojekt.

– Tanken är att det ska bli fler, säger Victoria Wahlberg, kommunikatör på Vasakronan. Kanske en i Frösunda, en i Kista och en i Garnisonen. Vi måste se om folk gillar det först. Men vi vill ta bort hindren så att folk inte låter bli att ta cykeln för att det blir krångligt.

Fler kommersiella cykelgarage är på gång i City. AMF Fastigheter har planer på en liknande satsning i samband med sin omgörning av Gallerian.

– Vi tittar på olika lösningar, men inget är klart som vi kan berätta om än, säger Cecilia Österholm som är kommunikationsansvarig på företaget. Det finns olika nivåer man kan lägga det på. Men vi ser ett behov eftersom cykling är viktigt i Stockholm. Det behovet vill vi gärna möta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.