ANNONS

Nytt hopp för ridklubb efter takras

Ridhuset är förvandlat till en hög av bråte och brädor.
Ridhuset är förvandlat till en hög av bråte och brädor.
ANNONS

Ridhuset vid Värmdö Ridklubb i Evlinge ligger i spillror. Taket rasade in på juldagen på grund av det tunga snötäcket. Varken människor eller hästar skadades men förstämningen är stor i ridklubben. Utan ridhus går det inte att ha ridskola, och då uteblir en stor del av intäkterna.

– Utan ridskola går vi i konkurs, säger verksamhetschefen Yvonne Anrin.

Dagarna efter raset var ångestladdade. Oron för framtiden var stor, och det är den fortfarande. Men nu finns det ljus i mörkret. Yvonne Anrin och ytterligare ett par representanter för ridklubben träffade i torsdags eftermiddag företrädare för Värmdö kommun.

– Jag var orolig innan, men det var ett bra möte. Nu känner vi oss försiktigt optimistiska. De förstod vårt dilemma, och vi ska göra gemensamma ansträngningar för att komma igång igen. Till en början blir det i liten skala, säger Anrin.

Kommunens försäkringsbolag har beslutat att resterna av ridhuset ska rivas. Värmdö Ridklubb hoppas dock att ett nytt ridhus ska uppföras så fort som möjligt.

– Och vi hoppas också att kommunen hjälper oss ekonomiskt på grund av vårt inkomstbortfall. Men vi har inte fått några löften.

Fredrik Sneibjerg (FP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, ställer sig positiv till att hjälpa klubben.

– Jag har full avsikt att lösa frågan på något sätt, men först måste vi vänta på besked från försäkringsbolaget.

ANNONS