ANNONS

Nytt kommunhus på gång

Det lutar mot en flytt till Anton Tamms väg 1.
Det lutar mot en flytt till Anton Tamms väg 1.
Lokalerna i centrum börjar bli till åldern så nu letar kommunen nytt.
Lokalerna i centrum börjar bli till åldern så nu letar kommunen nytt.
Gamla Optimusfabriken ingår i förslaget Anton Tamms väg.
Gamla Optimusfabriken ingår i förslaget Anton Tamms väg.
Upplands Väsby kommun är den senaste hyresgästen som funderar på att lämna sina lokaler i Väsby centrum. För att samla alla verksamheter under samma tak är siktet inställt på lokaler på Anton Tamms väg, bland annat gamla Optimusfabriken.
ANNONS

Kommunen växer så det knakar och nu letar Upplands Väsby kommunkontor efter något större. Idag är kommunkontorets verksamheter spridda på tre adresser så siktet är inställt på nya lokaler som rymmer alla verksamheter.

– Det hänger samman med att det gamla kommunhuset i centrum börjar bli ålderstiget så vi tittar på olika möjligheter, säger Per-Ola Lindahl, biträdande kommundirektör.

Nu flyttar Väsbys äldsta konditori

Just nu lutar det mot en flytt till Anton Tamms väg 1 och den gamla Optimusfabriken på Optimusvägen 12. På Anton Tamms väg sitter redan kontoret för samhällsbyggnad i dag.

– Det är huvudalternativet och egentligen det alternativ vi utreder närmare. Vi räknar med att vi ska gjort analysen klar till i vår och fattar ett formellt beslut då.

En av de främsta fördelarna med alternativet är närheten till stationen vilket är viktigt både för pendlande medarbetare och samarbetet med grannkommunerna Sollentuna och Sigtuna.

Fick fel tolk – barnfamiljs vräktes

ANNONS

Alternativt skulle innebära att kommunen helt lämnar lokalerna i centrum och till stor del även lokalerna i Pyramiden vid Centralvägen. Vissa behandlande verksamheter skulle kunna ligga kvar men de administrativa verksamheterna skulle flytta.

När en flytt skulle bli aktuell är inte helt klart, byggnaden skulle behöva renoveras innan. Väsby konsthall skulle fortsatt få ha sina lokaler i huset men övriga lokaler hade behövt tas i anspråk. Mitt i har sökt fastighetsägaren för en kommentar om hur det skulle påverka övriga hyresgäster.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.