Nu ska ett nytt kommunhus planeras

Huddinge kommunhus
Vart ska kommunhuset flytta? Det ska nu utredas.
Folkets protester hjälpte. Det nya kommunhuset ska inte byggas i Sjödalsparken. Nu tar tjänstemännen nya tag, för att utreda var ett nytt kommunhus ska ligga.

Våren 2016 protesterade invånarna mot beslutet om ett nytt kommunhus i Sjödalsparken. Sedan dess har politikerna släppt idén, delvis för att de lyssnat på kritiken, och nu ska kommunen utreda en bättre plats för det nya huset, vilket tidningen Huddinge direkt var först med att rapportera.

Så här säger politikern Malin Danielsson (L) till Huddinge direkt, om varför Sjödalsparken inte längre är aktuell:

– Vi utesluter den som placering. Dels uppskattas den inte av invånarna och dels är den problematisk eftersom det redan i dag är svårt att få in transporter och leveranser till centrum, säger hon.

Tre platser som‚ enligt Huddinge direkt, fortfarande är aktuella för ett nytt kommunhus är infartsparkeringen vid Huddinge kyrka, en tomt vid Paradisgaraget och samma plats som där kommunhuset ligger i dag. Men kommunen tittar brett och är öppna för olika förslag.

Biblioteket kan flytta

På måndag väntas kommunfullmäktige besluta om att starta en ny utredning om var det nya kommunhuset kan ligga. Förutom kommunhuset tittar man till exempel även på vart huvudbiblioteket skulle kunna flytta, så att det ligger mer centralt och lättillgängligt än i dag.