ANNONS

Nytt lyft för barnmorskemottagning

Sofie Låftman på Barnmorskemottagning Danderyds sjukhus.
Sofie Låftman på Barnmorskemottagning Danderyds sjukhus.
Prima Liv heter numer Barnmorskemottagning Danderyds sjukhus och har fått nya fräscha lokaler.

– Vi byter namn för att vi ska bli tydliga med att vi tillhör Danderyds sjuhus och kvinnokliniken med alla de fördelar som det innebär, säger chefsbarnmorskan Sofie Låftman.
ANNONS

Barnmorskemottagningen på Danderyds sjukhus var privat fram till 2006. Namnet Prima Liv har hängt med sedan dess.

Sedan en vecka tillbaka har man bytt namn till Barnmorskemottagning Danderyds sjukhus. Lokalerna har fräschats upp och personalen har fått nya, enhetliga kläder.

– Det finns andra aktörer i Danderyd som heter Prima Liv. Vi vill särskilja oss från dem, säger chefsbarnmorskan Sofie Låftman.

Namnbytet handlar även om att tydliggöra att mottagningen faktiskt är en del av Danderyds sjukhus och kvinnokliniken, som endast en av två barnmorskemottagningar i Stockolmsområdet som är knutna till ett stort akutsjukhus.

Det innebär till skillnad från en vanlig barnmorskemottagning, ett nära samarbete med specialistmödravården och förlossningen.

– Vi har samma ledning, samma läkare och möjlighet att snabbt ta del av sjukhusets utbildningar och kompetens, säger Sofie Låftman.

Just nu går även en av barnmorskorna på rotationstjänst. Vilket innebär att hon arbetar omväxlande på barnmorskemottagningen och förlossningen.

– Det är rätt tryggt för mammor att veta att de kan gå hos en barnmorska och sedan träffa henne på förlossningen. Hon vet vad hon pratar om, säger Sofie Låftman.

Trots att barnmorskemottagningen är nära knuten till Danderyds Sjukhus krävs inga remisser. Alla gravida i hela Stockholm är välkomna.

ANNONS

– Vi är en helt vanlig mödravård, säger Sofie Låftman.

Fakta

Åtta barnmorskor på mottagningen

Prima Liv har bytt namn till Danderyds barnmorskemottagning, men erbjuder precis som tidigare mödravård för gravida från hela Stockholm.

Här jobbar åtta barnmorskor, samt en undersköterska.

På den närliggande kvinnokliniken finns tillgång till specialistläkare, förlossning och ultraljudsmottagning.

Förutom mödravård erbjuder barnmorskorna även preventivmedelsrådgivning, cellprovtagning och provtagning för könssjukdomar.

Patienterna kommer från hela Stockholm.

Källa: Danderyds sjukhus
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.