ANNONS

Nytt kafé öppnar på Rinkebystråket

Mansur Ibrahim och Faris Alprince Almasry startar nytt kafé på Rinkebystråket.
Mansur Ibrahim och Faris Alprince Almasry startar nytt kafé på Rinkebystråket.
Flera restauranger kämpar för sin överlevnad på Rinkebystråket.
Trots det väljer Mansur Ibrahim och Faris Alprince Almasry att öppna ett nytt kafé . Idag slår The tea house upp portarna.
–  Vi måste ha viljan att försöka ändra på saker, säger han.
ANNONS

Idag slår kaféet The Tea house upp portarna på Rinkebystråket – ett klassiskt mellanösternkafé med  te, kaffe och bakverk som baklava, künefe och crêpes.

Det är Mansur Ibrahim tillsamman med Faris Alprince Almasry som ska driva kaféet. De äger sedan tidigare restaurang  Alomdah på stråket.

– Vår restaurang går inte med vinst än, men tack och lov har vi fått hyresrabatt, som fått många av oss på stråket att må lite bättre, säger Mansur Ibrahim.

Flera kämpar att överleva på stråket

Mitt i har tidigare berättat om att butik- och restaurangägarna på Rinkebystråket har svårt att gå med vinst och många kämpar för att överleva.

Nu har Familjebostäder, som äger lokalerna, gett affärsidkarna sex månaders hyresrabatt – vilket flera hoppas kan bli räddningen för många.

”Vi måste ha viljan att försöka ändra på saker”

Trots de ekonomiska svårigheterna så väljer Mansur Ibrahim att trotsa det sviktande kundunderlaget.

– Vi måste ha viljan att försöka ändra på saker. Vi tänker att vi måste öppna upp fler verksamheter för att locka fler kunder. Vi har tagit ett starkt beslut som förhoppningsvis leder till bättre lönsamhet på sikt.

Idag, torsdag klockan 11 startar invigningen av The Tea house och framöver kommer kaféet vara öppet mellan 10 och 22 på vardagar och fram till klockan 23 på lördagar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.