Min lokala hjälte

Nytt sexuellt ofredande i Haninge: Man på cykel onanerade framför kvinnor

Det femte polisanmälda sexuella ofredandet i Haninge i sommar har skett. Under måndagskvällen cyklade en man förbi två kvinnor vid gravfältet mellan Jordbro och Västerhaninge och onanerade framför dem. Två gånger om.

– Det är lite märkligt. Vi har ju haft sådana här fall under sommaren, men det är väldigt olika signalement mellan fallen. Det finns ingen röd tråd, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Det var strax före klockan 20 på måndagskvällen som en man i 25-30-årsåldern cyklade förbi två kvinnor i 35-årsåldern vid gravfältet mellan Jordbro och Västerhaninge. Här finns en populär gångväg, längs med tågspåret.

– Mannen hade dragit ner sina byxor och onanerade framför kvinnorna när han cyklade förbi dem. Sen vände han och cyklade förbi dem igen och gjorde en ”repris”, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

– Kvinnorna tog väldigt illa vid sig och anmälde det direkt. Mannen måste rimligen ha cyklat utan brallor eller med kortbyxor. Det är jättekonstigt.

Det är det femte sexuella ofredandet bara i sommar i Haninge där okända män onanerat framför kvinnor. Under måndagen i förra veckan skedde två fall samma dag, ett i Rudans friluftsområde och ett på Brandbergsbadet.

I början av sommaren skedde två andra fall i Västerhaninge.

Ingen har gripits i något av de fem fallen, och inget signalement är det andra likt i något av fallen.

– I Brandbergsfallet var den misstänkte i 70-årsåldern, i Rudan var det en man mellan 25 och 30 år. Det skiljer ganska mycket, säger Lars-Göran Rehn.

Polisen har saknat resurser i sommar för att lyckas hitta de misstänkta, enligt Lars-Göran Rehn.

– Vi skulle säkert kunna lyckas om vi hade haft resurser att spana i sommar, säger han.