ANNONS

Nytt sexuellt ofredande i Västerhaninge: ”Man onanerade framför 16-åring”

Två misstänkta ofredanden har skett i Åbyområdet i Västerhaninge, på bilden Åbyskolan.
Ett nytt sexuellt ofredande har inträffat i Västerhaninge – bara ett dygn efter att en kvinna blivit sexuellt ofredad i centrum. Under tisdagskvällen ställde sig en man i 25-30-årsåldern och onanerade framför en 16-årig flicka. Händelsen inträffade intill Åbyskolan.
ANNONS

Haningepolisen tar de två händelserna på allvar, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen. Händelsen inträffar bara ett dygn efter det sexuella ofredandet vid Västerhaninge centrum.

– Man vet ju inte riktigt om de här gärningsmännen kommer göra värre grejer sedan, det är väldigt oklart, säger Lars-Göran Rehn.

Nu var det vid 21-tiden på tisdagen som en flicka i 16-årsåldern, som skulle möta upp en manlig bekant i närheten av Åbyskolan, plötsligt blev sexuellt ofredad av en okänd man i 25-30-årsåldern.

– Då dyker en man upp, ställer sig framför henne, drar ner byxorna och börjar onanera framför henne. Men flickans manliga vän dyker då upp och då försvinner gärningsmannen. Vi ryckte ut och spårade med hund utan resultat, säger Lars-Göran Rehn.

Signalementen stämmer inte överens med gärningsmannen som sexuellt ofredade kvinnan i 25-årsåldern vid centrum.

– Den mannen var i 16-18-årsåldern, nu handlade det om en man i 25-30-årsåldern. Han var också betydligt längre än den unga mannen i centrum, säger Lars-Göran Rehn.

Händelsen inträffade alltså väldigt nära inpå måndagens händelse, men om den senare gärningsmannen på något sätt triggats av vad den första gjort, är svårt att veta, enligt polisen.

– Jag vet inte alls. Vi hade en period i våras då det skedde flera liknande händelser, då var det också varmt väder. Detta går i perioder.

Polisen har inga bilder att gå på i något av fallen, vilket man hade i fallen tidigare i år då det skedde sexuella ofredanden på pendeltåget i Haninge, och där gärningsmän hittades.

ANNONS

– Nu har vi inget att jobba på, det blir planlöst. Men vi observerar våra patruller på detta, och de kommer vara i Västerhaninge så mycket de kan på kvällarna närmaste tiden, säger Lars-Göran Rehn.

Ingen har frihetsberövats i något av fallen i Västerhaninge.

– Vissa ärenden under sommaren hinner vi inte jobba mycket med alls, utan det är de prioriterade ärenden som går före nu, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.