Min lokala hjälte

Nytt sexuellt ofredande – man onanerade framför 20-åringar i Handen

Ytterligare ett sexuellt ofredande – det sjätte av samma slag i sommar – har skett i Haninge. Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som en okänd man drog ner byxorna och började onanera framför två unga kvinnor på en gångstig i Handen.

Vid 18.45-tiden på torsdagskvällen ska en okänd man dragit ner byxorna och börjat onanera framför två kvinnor i 20-årsålder i Handen. Händelsen inträffade på gångstigen som går mellan Marinens väg och Arkens väg. Gångstigen ligger i det lilla skogsområdet som går parallellt med Gamla Nynäsvägen, precis ovanför Riksäpplets gymnasium.

Mannen ska ha varit i 25-30-årsåldern. De två kvinnorna var i 20-årsåldern.

– När de gick längs gångvägen så stod en man längs med. När de passerade honom drog han ner byxorna och började onanera. Kvinnorna kände obehag och det verkar som att de vara ville bort därifrån. Det är okänt var mannen tog vägen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Mitt i Haninge har tidigare berättat om en rad sexuella ofredanden som skett i Haninge under sommaren.

– Signalementsmässigt skulle detta kunna handla om samma man som sexuellt ofredade i Rudans friluftsområde måndagen den 8 augusti. Signalementen stämmer inte riktigt, men mannen i Rudan är det närmaste vi ser, och geografiskt stämmer det, säger Lars-Göran Rehn.

Ingen har gripits i något av fallen, och polisen har tidigare sagt till Mitt i att man har svårt att hitta gärningsmännen på grund av bristande resurser i sommar.