Nytt stök inne på Brandbergens bibliotek

Vid 18-tiden på tisdagen larmade Brandbergens bibliotek polisen om flera ungdomar som stökade inne på biblioteket. Detta efter att polisens två tre patruller precis lämnat Brandbergen, och upplevt tisdagseftermiddagen som lugn.

Det är inte första gången det är stökigt på biblioteket, vilket Mitt i Haninge skrivit om förut.

Mitt i Haninge har tidigare skrivit om att vissa ungdomar stökat inne på biblioteket. Polisen har sagt att vissa unga mer eller mindre använt biblioteket som en fritidsgård på tisdagarna. Enligt uppgifter till Mitt i Haninge har det handlat om en klick ungdomar mellan 15 och 20 år.

Under tisdagen vid 18-tiden ska några ungdomar bland annat ha blockerat nödutgången och hindrat besökare att gå på toa.

– Det finns ett ärende och vi hade ett flertal patruller där, men jag kan inte se att poliserna avrapporterat mer än så, säger Jari Kaliorinne, stationsbefäl vid polisen Stockholm Syd.

Enligt polisens kommunikationsledningscentral så lämnade ungdomarna självmant biblioteket vid 18.50-tiden. Inga personskador eller skador på biblioteket, har rapporterats.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, säger:

– Det var god stämning ute i Brandbergen, enligt de två tre patruller vi hade där ute, men efter att vi hade lämnat larmade bibliotekspersonalen och sade att det var stökigt inne på biblioteket. Men när vi kom dit var ungdomarna borta.