Nytt ungdomshäng på Folkets Hus

Det kommer att visas film, läras ut sminkning och bakas pepparkakor under myskvällarna.
Det kommer att visas film, läras ut sminkning och bakas pepparkakor under myskvällarna.
För den mellan 12-18 år som är homosexuell, bisexuell, transperson, queer, intersexuell, asexuell eller osäker på sin identitet, öppnar nu Solna Folkets Hus upp dörrarna till fem myskvällar under hösten.

Myskvällarna inleds på onsdag, 4 oktober, och fortsätter sedan vid fyra tillfällen till under hösten.

– Vi träffas kostnadsfritt under fem tillfällen i höst och fikar, pysslar, bakar, tittar på film och umgås, säger David en av ledarna för hängen.

Hänget är ett samarbete mellan Solna Folkets Hus och Unga Örnar (arbetarrörelsens barn- och ungdomsorganisation).

En plats för alla

De menar att cis- och heteronormen som fortfarande existerar, säger att alla ska bli kära i en person av det motsatta könet och att man förväntas identifiera sig med det kön som man fått vid födseln. Avviker man från den normen så riskerar man mobbning, diskriminering, trakasserier och i vissa fall våld.

Därför vill Folkets Hus och Unga Örnar skapa en trygg mötesplats där alla ska bli bemötta med respekt, kunna slappna av och vara sig själva, och där HBTQIA-ungdomar kan känna sig säkra och välkomna.

Fakta

Det här händer i höst

  • 4/10 kl 17.30-19.30. Filmkväll med popcorn. Filmen Pride från 2014 visas. För de som inte vill titta på film kommer det finnas möjlighet att pyssla.
  • 25/10 kl 17.30-19.30. Lär dig teckna manga.
  • 1/11 kl 17.30-19.30. Sminka dig läskigt med teatersmink lagom till Halloween.
  • 15/11 kl 17.30-19.30. Denna onsdag bakas det pepparkakshus som vi sedan deltar med i Solna Folkets Hus pepparkakshustävling.
  • 29/11 kl 17.30-19.30. Tacokväll.