Obduktionen ska ge spår efter dödsbranden

mordbrand TULLINGE
Resten av huset på Tullingebergsvägen klarade sig utan att bli eldhärjat.
Polisen misstänker mord efter branden i Tullinge då två personer dog. De hoppas att obduktionen ska ge värdefulla svar.

Polisen hade ännu inte på fredagsförmiddagen gripit någon, men misstänker fortfarande både mord och mordbrand efter branden på Tullingebergsvägen på skärtorsdagens eftermiddag då två personer hittades döda i en lägenhet. Det ska ha varit rörigt i lägenheten och räddningstjänsten hittade först en person som låg dold. När polisen sedan började göra en teknisk undersökning i lägenheten hittade de ytterligare en person. Under onsdagseftermiddagen skulle kropparna obduceras. Enligt polisen handlar det om två män.

– Vi tror att det ligger brott bakom deras död av omständigheter i lägenheten att döma. Man vad för omständigheter det handlar om vill vi inte gå in på nu, säger polisens utredare Carola Pettersson.

Vad gör ni nu för att utreda detta?

– Det är teknisk undersökning, dörrknackning, kartläggning av personerna, obduktion och kontroll av övervakningskameror, tidslinje och förhör med anhöriga.

Polisen hade på fredagen hållit ett 50-tal förhör med olika personer. De är ännu inte hundra procent säkra på de avlidnas identitet, men tror sig veta vilka personerna som omkommit är.

– Vi är ganska säkra på vilka det är, men det måste vara vattentätt vilka personerna är.

Inga andra personer skadades vid branden i lägenhetshuset. Inte heller eldhärjades några andra lägenheter än den aktuella.