Välj ditt område
Sickan Ackerfeldt jul Tyresö
Sickan Ackerfeldt.
​Celine Westlund​ jul tyresö
Celine Westlund hjälpte till.
​Björn Westlund​ Tyresö jul
​Björn Westlund​.

Tio obekanta firade jul tillsammans

Nyheter Tio för varandra obekanta personer valde att fira julafton tillsammans i Granängsringen. "Ingen kände varandra men det blev jättetrevligt", säger Sickan Ackerfeldt som planerar att göra samma sak igen nästa år.

– Vi hade tänkt att hålla på till klockan två, men de sista gick hem klockan fyra. Jag tror att alla var väldigt nöjda som var där, säger Sickan Ackerfeldt som ordnade julfirande för ensamma i en lokal i Granängsringen.

”Vill du äta jullunch med mig?” stod det på lappen som hon tillsammans med en vän delade ut i alla brevlådor i området. Efter ett par sjukanmälningar dök tio personer upp till jullunchen som företag och privatpersoner bidragit till.

Jul Tyresö Sickan Ackerfeldt

”Vi åt så att det sprutade ur öronen”, säger Sickan Ackerfeldt.

– Det blev personer med olika bakgrund som kom. Bland annat en kvinna som jag kände igen men nog inte sett på tio år. Ingen kände varandra sedan innan men det blev jättetrevligt.

Så trevligt att Sickan Ackerfeldt planerar att ordna något liknande igen nästa år. Innan dess är hon också sugen på att dra ihop till någon annan gemensam aktivitet under våren.

– Jag tror att det är viktigt att man inte skäms för att man inte har ett skyddsnät av släkt och vänner runt omkring sig. Det är heller inte så svårt att sträcka ut en hand till någon som man vet kämpar.

Läs även: Sickan fixar julfirande för ensamma

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Åsne Seierstad
Kultur

Möt kända författare i Årsta och i Tensta

Nyheter

Ny konstgräsplan rivs för att bygga skola

Nyheter

Stadens beslut om Nobel Center inget lagbrott

Sport

Sollentuna gör sig redo för idrottsfest

Nyheter

Män dömda för flera sexofredanden på tåg

Nyheter

Näskirurg på Nackakliniken anmäld – 28 gånger