(S) och (M) oense om näringslivsranking

Kommunpolitikerna tycker olika om Näringslivets ranking.
Kommunpolitikerna tycker olika om Näringslivets ranking.
Daniel Dronjak, (M).
Daniel Dronjak, (M).
Sara Heelge Vikmång, (S).
Sara Heelge Vikmång, (S).
Plats 80 av 290 – bra eller dåligt? Det beror på vem du frågar. Huddinge klättrar 37 platser på Svenskt Näringlivs årliga ranking över kommunernas företagarvänlighet. Bra tycker kommunstyrelsens ordförande, inte tillräckligt tycker Socialdemokraternas gruppledare.

I veckan publicerade Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Trots att Huddinge klättrat 37 platser hamnar kommunen fortfarande relativt långt ner, på plats 80.

Daniel Dronjak, (M), kommunstyrelseordförande i Huddinge gläds åt stegringen och tror att den beror på ett aktivt arbete med service och bemötande från kommunens sida, kombinerat med en stark tillväxt. Han lyfter fram mötesplatsen Arena Huddinge, ett samarbete mellan de lokala företagarna och kommunen, som ett exempel på konkreta åtgärder som gjorts de senaste åren.

Är du nöjd med plats 80?

– Det är ett rejält steg framåt, men vi har satt ett politiskt mål att ligga i topp 50 åtminstone. Så vi är inte helt nöjda, men det är väldigt glädjande att vi tog ett steg i rätt riktning, säger Daniel Dronjak, (M).

Socialdemokraternas gruppledare i Huddinge, Sara Heelge Vikmång, är inte lika nöjd och tycker att kommunen måste bli tydligare med hur de jobbar för att förbättra företagsklimatet.

– Svenskt Näringslivs ranking visar återigen på att kommunen måste bli bättre på att tillvarata växtkraften i entreprenörskap och småföretagande. Nästan hälften av företagarna i kommunen känner inte till kommunens arbete med företagsklimatet. Det är oroande och riskerar att hämma kommunens utveckling och konkurrenskraft, säger Sara Heelge Vikmång, (S) i ett pressmeddelande.

Svenskt Näringslivs ranking baseras på enkätsvar och ska spegla hur bra företagare upplever att kommunen är att verka i.