Välj ditt område
Tunnelbanestation Odenplan stängdes av en timme under onsdagen på grund av en brand på ett tåg. Det orsakade stora förseningar på gröna linjen.
Tunnelbanestation Odenplan stängdes av en timme under onsdagen på grund av en brand på ett tåg. Det orsakade stora förseningar på gröna linjen.

Odenplans t-bana fick stängas

Nyheter En brand på ett tåg i t-banan vid Odenplan orsakade stora förseningar på gröna linjen under onsdagsförmiddagen. Odenplans tunnelbanestation fick stängas av i en hel timme.

Odenplans tunnelbanestation var avstängd mellan 10.30 och 11.30 på onsdagen. Ingen fick stiga av på stationen och tågen leddes förbi stationen på enkelspår.

– Det orsakade stora förseningar på hela gröna linjen, det blir en sådan dominoeffekt, säger Hanna Wilkinson, SL:s presstjänst.

Anledningen till avstängningen var en brand i ett batteri på ett tunnelbanetåg vid Odenplan. Det började att ryka och alla som var ombord gick fick gå av vid Odenplan och stationen utrymdes.

– Så vitt jag förstår så var det inget dramatiskt men man tar alltid det säkra för de osäkra. Vi var tvungna att stänga stationen för att ta reda på hur allvarligt det var, säger Hanna Wilkinson.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis