Ödesmättat möte fick oväntat besök

Magnus Nilsson, ordförande Rädda Järvafältet.
Magnus Nilsson, ordförande Rädda Järvafältet.
Igår kväll väntade ett tungt ödesmöte för Rädda Järvafältet. Några nya personer som kunde ta över styrelsearbetet verkade inte finnas. Då plötsligt, när allt såg som mörkast ut, dök tre unga människor upp från ingenstans och anmälde sitt intresse.

Järvafältet är en viktig del av många människors liv.

Här lär sig barn att gå i det mjuka gräset och de ljusa sommarkvällarna får människor att mötas och umgås.

Men det är också ett område som många gånger varit hotat. Det har handlat om allt från stora motorvägar till skövling av skog. Och i alla strider, från det att militären lämnade Järvafältet, har föreningen Rädda Järvafältet funnits där. De har ställt krav och fått politiker att lyssna.

Tiden går och människor blir äldre, så även medlemmarna i föreningen. Och det tar på krafterna att strida. Magnus Nilsson är föreningens nuvarande ordförande och har under en längre tid flaggat för att han kommer lämna styrelsen under 2018.

– Vi har försökt få andra medlemmar att ta vår plats, men det har inte funnits något intresse, säger han.

Räddare i nöden

I torsdags var det dags för mötet som skulle kunna komma att avgöra föreningens framtid. Så plötsligt, som från ingenstans, dök tre unga personer upp på mötet. Efter att ha läst artikeln i Mitt i ville de komma och anmäla sitt intresse för styrelsearbetet.

Tack var de nya personerna finns det nu en tillfällig styrelse som ska kalla till nytt årsmöte senast i oktober.

– Då ska det nog finnas förslag på ny styrelse och hur man fortstäder jobbet, säger Magnus.

Kärlek är lösningen

Nu ser det ut som att föreningen går att rädda, men Magnus är noga med att den inte ska bevaras av nostalgiska skäl. Ingen vet hur framtiden ser ut, och även om fältet idag är naturreservat kan det komma nya strider framöver.

– Jag skulle till exempel gärna se att Hästa Gård blev levande igen, säger Magnus. Men förening eller ej; det är ju bara människornas kärlek som i längden kan rädda området.