Bo, ät och odla i nya citykvarteret

Fabriksparken.
Fabriksparken.
I dag en uppgrävd parkeringsplats. 2021 Sundbybergs centralaste kvarter, och snart kan nyfikna titta in i en miniatyr av nya Fabriksparken.

Bygget av nya kvarteret Fabriksparken på och runt matbutiken Willys gamla parkering i centrum har startat. Den första etappen består av 150 lägenheter som ska vara inflyttningsklara 2019.

Färdigbyggt får kvarteret 450 bostadsrätter – lägenheter, takvåningar och stadsradhus. Utseendemässigt vill man knyta an till Sundbybergs industrihistoria med tegelfasader på husen. På en del av bostäderna byggs takterrasser där man ska kunna odla och ha utomhuskök.

Förutom bostäder planeras för ett torg, småbutiker, uteserveringar och kaféer och genom området, mellan ingångarna vid Vasagatan på ena sidan och Marabouparken på den andra, ska ett stråk gå med belysning och sittplatser.

2021 ska allt vara klart. Den som inte orkar vänta kan dock redan i maj få en bild av vad som väntar. Då öppnar en paviljong där Fabriksparken i miniatyr visas upp, den håller öppet mellan klockan 12 och 18 varje dag.