Min lokala hjälte

Var ointresserad av mat – blev stjärnkock

Charlie Benitez från Fiskis jobbar på krogen som nyligen fått en tredje Michelinstjärna
Charlie Benitez från Fiskis jobbar på krogen som nyligen fått en tredje Michelinstjärna
– Det är helt otroligt, vi har skapat historia.
Tidigare Fisksätrabon Charlie Benitez, 27 år, är souschef på krogen som i veckan fick sin tredje stjärna i Michelinguiden.
Men från början var han ointresserad av matlagning.

Charlie Benitez berättar att han och övrig personal på krogen Frantzén följde evenemanget i måndags på hemmaplan i Stockholm, via en direktsändning från Köpenhamn.

När personalen fick beskedet att restaurangen får en tredje Michelin-stjärna blev reaktionen stark:

– Vi skrek och jublade. Det är som att vinna Champions league i fotboll, säger Charlie Benitez.

– Det är helt otroligt, vi har skapat historia på fyra månader. Vi har fått tre stjärnor på en helt ny lokal.

Från Fisksätra

Charlie Benitez är från Fisksätra men bor i dag på annat håll.

– Fisksätra är alltid i mitt hjärta.

Från början var han inte alls intresserad av mat. Gymnasieutbildningen han gick var hans tredjehandsval.

– Jag hade aldrig lagat mat tidigare.

Gymnasieutbildningen ledde till att han fick en bra praktikplats där han träffade ”rätt personer”.

”Mållös”

I dag har han varit verksam i elva år i yrket.

Han säger att efter beskedet att restaurangen, där han är souschef, en arbetsledande befattning, får en tredje stjärna känns det för närvarande ”helt tomt”.

 – Man är fortfarande lite mållös.