Min lokala hjälte

Ökänd förare misstänks ha kört ihjäl man

Bilar utbrända på Askersundsgatan. Foto: Anna Z Ek  En man i 80-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd när han skulle korsa Sköntorpsvägen.
Bilar utbrända på Askersundsgatan. Foto: Anna Z Ek En man i 80-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd när han skulle korsa Sköntorpsvägen.

Den man som misstänks ha kört ihjäl en äldre man i Årsta förra torsdagen, finns med på polisens punktmarkeringslista över de värsta trafiksyndarna och dömdes senast i november för rattfylla.

– Han har hållit på så här i 20 år, säger Åke Rimborn på trafikpolisen i söderort.

Strax före klockan 16 förra torsdagen blev en man i 80-årsåldern påkörd av en bil när han skulle korsa Sköntorpsvägen på övergångsstället vid Skagersvägen. Bilföraren smet från olycksplatsen.

Strax efter fick en polispatrull syn på bilen. Utan att de visste något om olyckan försökte de få föraren att stanna. Det blev startskottet på en vansinnesfärd genom Årsta. Länspolisens vakthavande befäl valde att avbryta jakten eftersom risken för allmänheten bedömdes vara för stor.

Samtidigt som jakten avbröts ringde vittnen till smitningsolyckan in till polisen med uppgifter som stämde in på bilen.

Larmet gick ut till samtliga patruller. En stund senare fick en patrull syn på bilen igen. Polisen fick stopp på bilen och föraren lämnade bilen springandes, men hanns ikapp och kunde gripas.

Föraren är anhållen misstänkt för vållande till annans död, drograttfylla, smitning från olycksplats och vårdslöshet i trafik. Enligt polisen är han en notorisk rattfyllerist som kör regelmässigt både full och påtänd.

Den avlidne mannen är identifierad. Han är hemmahörande i Årsta, men mer vill inte polisen säga eftersom eventuella anhöriga till mannen inte har underrättats.

Han har hållit på så här i 20 år.åke rimborn trafikpolisen