ANNONS

Okänd skateälskare ger 100 000 till ny park

Kravet är att skateparken ska vara tillgänglig för alla.
Kravet är att skateparken ska vara tillgänglig för alla.
Den planerade skateparken vid Mörbyhallen är efterlängtad. Så pass mycket att en gåva på 100 000 kronor har skänkts av en anonym person.
ANNONS

Danderyds kommun har länge planerat att bygga skatepark vid konstgräsplanen nära Mörbyhallen. Ett glädjande besked anlände i dagarna, en gåva av en privatperson på 100 000 kronor, öronmärkta till skateparken.

I brevet som skickades till Johanna Hornberger (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden går följande att läsa:

”Vi skänker härmed 100 000 kronor till Danderyds kommun, Kultur- och fritidsnämnd. Gåvan skall oavkortat gå till bidra till byggnationen av en skatepark vid Mörbyskolan. Gåvan är förknippad med ett krav och det är att parken skall vara tillgänglig för alla som använda den. När parken är färdigbyggd och slutbesked erhållits erlägger vi gåvan.”

Johanna Hornberger blev både överraskad och glad över beskedet och ser det som en bekräftelse på att de arbetar åt rätt håll.

– Jag är jätteglad för pengarna och känner att det är en bekräftelse på att vårt arbete är uppskattat. Vi vet sedan tidigare att skateparken har varit efterfrågad, säger Johanna Hornberger till Mitt i.

Upphandlingarna har redan påbörjats och är budgeterat till 1,4 miljoner kronor. Den beräknas vara färdig innan sommaren. När skateparken kan vara färdigbyggd går i dagsläget inte att säga. De 100 000 kronor som tillkommer blir utöver budgeten.

– Dessa pengar blir som grädde på moset och hamnar utöver de pengar som har klubbats i budgeten. Upphandlingarna håller på och vi får se vad vi får för pengarna. Oavsett är det ett mycket välkommet tillskott och vi är jättetacksamma, säger Johanna Hornberger.

Personen som skänker pengarna har avböjt att kommentera och vill vara anonym.

 

ANNONS