Okänd välgörare gjorde Tommys kväll

Tommy Mellbergs framhjul till cykeln blev stulet.

Men under tiden han var och handlade hade någon satt tillbaka hjulet igen - tillsammans med en hälsning.

Det var i fredags förra veckan som Tommy Mellberg från Huddinge var på väg hem från jobbet vid Huddinge station. Han hade jobbat över och ville bara hem. Då såg han sin cykel vid pendelperrongen – utan framhjul.

– Det kändes så typiskt att mötas av den synen. Jag stod och muttrade någon minut och gick sedan in för att handla, säger Tommy Mellberg.

När han var och handlade funderade han på hur han skulle släpa med sig cykeln hem flera kilometer utan framhjul. Men när han kom ut till cykeln igen hade cykeln till hans stora förvåning hjulet på plats igen.

– Jag blev rätt förvånad över det. Först började jag fundera på om det var någon skojare som satt och fnissade i en buske någonstans. Men kände lite på det, det satt löst men det var mitt hjul i alla fall så jag spände fast det, säger han.

Inte förrän han skulle låsa upp cykeln lade han märke till att han även fått en hälsning. På ett sadelskydd hade en person skrivit: ”De tog mitt hjul också men jag hittade ditt. /Mats.” Tommy Mellberg har ingen aning om vem Mats är men han uppskattar den goda gärningen.

– Det var väldigt schysst gjort och jag uppskattar det verkligen. Det försvinner gott om cykelrelaterade saker vid perrongen. Men att hjulet försvann och kom tillbaka inom fem minuter gjorde min kväll, säger Tommy Mellberg.

Efter händelsen publicerade Tommy Mellberg ett uppmärksammat inlägg på facebook-sidan ”Du vet att du är ifrån Huddinge om du…” där han tackar Mats, som fortfarande är okänd.