Misstäkt föremål visade sig vara ofarligt

Ett okänt, misstänkt föremål hittades på fredagsmorgonen utanför Botkyrkas kommuns lokaler för socialkontoret på Munkhättevägen i Tumba. Föremålet visade sig dock vara ofarligt.

Det var en anställd som på fredagsmorgonen larmade polisen efter att denne lagt märke till ett misstänkt föremål utanför arbetsplatsen. Efter polisen inte kunde avgöra om det kunde röra sig om ett farligt föremål kontaktades bombtekniker.

Personal evakuerades och ett stort område spärrades av. Även pendeltågstrafiken påverkades när tågen inte tilläts stanna vid Tumba eftersom en entré bedömdes ligga inom riskområdet.

Efter några timmar konstaterades dock att föremålet var ofarligt.

– Klockan 13 fick jag information om att det här var ett helt ofarligt föremål. Då meddelades pendeltågstrafiken och vi började ta bort alla avspärrningar, säger Albin Näverberg på polisens regionledningscentral.

Han kan inte svara på vad det rörde sig om för typ av föremål.

– Det finns kvar en utredning om olaga hot och föremålet är taget i beslag och undersöks närmare.

Har det framförts något hot som kan kopplas till morgonens händelse?

– Nej, det har det inte.

Finns det någon misstänkt?

– Nej, inte just nu. Vi får se om det kan finnas något kring föremålet som eventuellt kan leda till en gärningsman eller om någon person hör av sig som fått motta någon typ av hot. Det har även gjorts en teknisk undersökning på platsen.