ANNONS

Ökning av bostadsinbrotten

Bostadsinbrotten har ökat på senare tid och under julhelgen slog tjuvarna till på flera ställen i Roslagen.

I början av förra veckan drabbades också flera bilägare av stölder när deras lås slogs ut.
ANNONS

Under julhelgen inkom sju anmälningar om bostadsinbrott i polisområde Täby.

– Det har varit mycket över jul och vi har även haft mer inbrott än vanligt innan jul, berättar Christer Sandström som är informationsansvarig vid polisen i Roslagen.

I början av förra veckan fick även flera bilägare i Arninge centrum sina lås utslagna av tjuvar som använde störningssändare.

– Det var flera som ringde den 28 december oberoende av varandra, det har varit ganska frekvent under julhandeln, berättar Christer Sandström som avslöjar att polisen följer upp ett spår.

Han uppfattar det som att användandet av störningssändare för att slå ut larm minskat vid villainbrotten – tjuvarna hittar i stället andra vägar. Det är vanligt att de väljer att ta sig in genom sovrummet eller badrummet för att undvika larmen.

– Många har larm på nedervåningen och sover på övervåningen. Då går de inte in på nedervåningen utan tar sig in på övervåningen, säger Christer Sandström.

Inbrotten har främst drabbat Täby som har mycket villor men även Danderyd har fått sin beskärda del.

– Det man kan vara observant på är att de flesta inbrott sker dagtid och att de ger sig på utrymmen som många har olarmade.

Christer Sandström vill inte prata om ligor men säger att inbrotten ofta är organiserade. Det har hänt att polisen hittat stöldgodset i skogen.

ANNONS

– Någon rekar, någon stjäl och gömmer godset och en tredje hämtar. Kan tänkta mig att de här gärningsmännen rör sig rätt obehindrat.

Det är inte bara Södra Roslagen som drabbats av inbrottsvågen under julhelgen. Lokalpolisområde Sollentuna rapporterar elva inbrott, Järfälla nio och Vällingby sju.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.