Oktoberfest med ny stjärnkock på bryggeriet

2013 tog Sundbybergs köksbryggeri över den gamla kyrkan i centrala Sundbyberg.
2013 tog Sundbybergs köksbryggeri över den gamla kyrkan i centrala Sundbyberg.
Bryggeriet ägs av Per Stocke tillsammans med Thomas Lindberg och Peter J Bergholtz.
Bryggeriet ägs av Per Stocke tillsammans med Thomas Lindberg och Peter J Bergholtz.
I fredags inleddes årets Oktoberfest hos Sundbybergs köksbryggeri i Betlehemskyrkan. I år har de slagit sig ihop med stjärnkocken Magnus Wikström som skjutit vildsvin och stoppat egen korv till festen.

För andra året i rad ordnar Sundbybergs köksbryggeri oktoberfest. Starten gick i fredags med en fullsatt lokal på 150 personer och festen fortsätter under sex kvällar de kommande veckorna.

I år har stjärnkocken Magnus Wikström slagit sig ihop med Per Stocke, Thomas Lindberg och Peter J Bergholtz som driver bryggeriet.

– Han har jobbat på stjärnkrogar i London och Hong Kong och har använt mycket av vår öl i sin matlagning. För några månader sedan kontaktade han oss och sen dess har vi testat att göra lite projekt ihop. Vi ska även göra lite öl som passar hans mat, säger Peter J Bergholtz.

Klassisk öl och vildsvinskorv

Under Oktoberfesten kommer Magnus Wikström att stå i köket och bland annat servera korv på vildsvin som han skjutit själv. Och så tappas så klart ölet Märzen upp i stora stop – en tradition på en klassisk Oktoberfest.

– Det är ett klassiskt öl som betyder mars. Förr var det förbjudet att brygga öl under sommaren, då det blev dåligt. Så man bryggde en massa på våren och på hösten drack man sedan upp det sista ur lagret innan man kunde brygga nytt, säger Peter J Bergholtz.