O’Learys samsas med nya bowlingrestaurangen

O´Learys och nya bowlingrestaurangen får samma ägare.
O´Learys och nya bowlingrestaurangen får samma ägare.
På O'learys i Vällingby märks trenden att fler går ut och käkar. Nu ska sportbaren samsas med nya Gnarly market som öppnar på övervåningen.

O’learys har funnits i Vällingby i över fem år. Flest besökare brukar det bli vid en viktig match, berättar arbetsledaren Miriam Mizelo som märker att fler går ut och käkar nu jämfört med tidigare.

Faktum är att stockholmarna spenderar allt mer pengar på krogen. De senaste tio åren har restaurangerna 
i länet blivit 850 fler – och 500 av dem finns i Stockholm stad. Dessutom har krogarnas omsättning fördubblats sedan 2007.

Minst restaurangutbud i hela stan

Men när Lokaltidningen tidigare har kartlagt restaurangutbudet i Stockholms stad har Hässelby-Vällingby legat illa till. Bara det betydligt mindre området Essingeöarna har haft färre restauranger. Men de senaste åren har flera serveringar som Re:bel Kitchen i Vällingby centrum och Kanaans trädgårdscfaé öppnat här.

Och nästa fredag öppnar den nya restaurangen Gnarly market i Vällingehus, med bland annat bowling och biljard, ovanpå O’learys och i Vällingehus.

Bolaget bakom det nya tillskottet har köpt upp O’learys och de två krogarna kommer att samarbeta.

Är ni oroliga för att ni kommer att tappa kunder till Gnarly Market?

– Kanske kan det bli så nu när det kommer något nytt, men vi kommer att ha kvar de som vill kolla på matcher, säger Miriam Mizelo.

Lokaler på Rinkebystråket fortfarande tommar

Den andra stora restaurangsatsningen i västerort är Rinkebystråket, som lanserades som en plats för 1000 smaker. Tanken är att gatan ska bli ett sjudande matstråk med massor av restauranger.

”Hela bygget är försenat”

Men det är fortfarande många lokaler som gapar tomma längs stråket.

– Hela bygget är försenat vilket gör att vi bara är ett par restauranger än så länge. Det gör att stråket inte blir så levande. Man kan inte kalla det för stråk innan det är färdigbyggt, säger Jamal Ziani som driver restaurang Mynta Café tillsammans med sin fru Majda Ziani.