Olle Burell (S): ”Blommensbergsskolan borde gå att bygga ut”

Blommensbergsskolan kan bli större, enligt skolborgarrådet Olle Burell (S).
Blommensbergsskolan kan bli större, enligt skolborgarrådet Olle Burell (S).
Blommensbergsskolan i Gröndal kan komma att byggas ut

Skolborgarrådet Olle Burell (S) avslöjar för Lokaltidningen Mitt i att man nu tittar på den möjligheten. Samtidigt har utbildningsförvaltningen tidigare avrått från en utbyggnad på grund av närheten till Essingeleden.

Skolorna i Hägersten-Liljeholmen är fyllda till bristningsgränsen och utbildningsförvaltningen kämpar nu – i elfte timmen – med att bygga ut befintliga skolor eller bygga nytt.

En av de skolor som skolborgarrådet Olle Burell (S) lyfter fram är Blommensbergsskolan i Gröndal, som i dag har drygt 500 elever från årskurs 6 till årskurs 9.

– Det borde gå att bygga ut den skolan, det finns plats intill och skolan är positiv till en utbyggnad. Det är också en bra och solid skola som attraherar allt fler elever, säger Olle Burell.

Men läget har ifrågasatts – av Olle Burells egen förvaltning. Under samrådet av den nya grundskola som planeras vid Trekanten, var det många som föreslog utbyggnader av befintliga skolor.

Stadsbyggnadskontoret skrev dock så här angående Blommensbergsskolan: ”Utbildningsförvaltningen har redovisat att det är möjligt att bygga ut Gröndalsskolan och Nybohovsskolan men har bedömt att Blommensbergsskolan inte är lämplig för utbyggnad på grund av närheten till Essingeleden”.

Skolborgarådet Olle Burell tycker dock inte att platsen är utdömd.

– Vi behöver vända på varje sten för att få till fler elevplatser i Hägersten-Liljeholmen. Då tycker inte jag som skolborgarråd att man ska avskräckas ifrån att på nytt pröva möjligheten att bygga ut Blommensbergsskolan som dessutom har en så uppskattad verksamhet.