ANNONS

Kvällens show kan ställas in efter olyckan

Olycka kulturfestivalen aquanauts
Många blev vittnen till när ställningen föll på en ponton. Sex artister hamnade i vattnet.
Byggnadsställningen rasade under pågående show. Nu är det inte bestämt om Cirkus Cirkör kommer göra sin föreställning Aquanauts ikväll eller på lördag.
ANNONS

En byggställning som stod på en ponton i Strömmen i centrala Stockholm rasade i vattnet under Cirkus Cirkörs föreställning Aquanauts på kulturfestivalen runt klockan 22 på torsdagskvällen.

Det är nu oklart om föreställningen kommer att kunna spelas under fredag och lördag.

– Vi håller på att göra en teknisk utredning, och inväntar den innan vi kan ge besked, säger Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig för Stockholms Kulturfestival.

Sex artister fanns uppe i tornet då det rasade. Samtliga hamnade i vattnet. En av artisterna fick skärsår, enligt Stockholm stad.

Kommer artisterna kunna uppträda ikväll?

– Det är det vi ska ta reda på nu. Alla mår fysiskt bra, förutom att en av dem fick ett skärsår. Men man kan ändå vara skärrad, även om man inte skadats fysiskt, säger Terese Bonnevier.

ANNONS

Första gången

I år är första gången som en sådan här show hålls på en ponton på vattnet, enligt kulturfestivalens kommunikatör. Det har inte varit några problem med byggnadsställningen under tisdagens eller onsdagens uppträdande.

Det ska inte heller finnas några liknande byggnadsställningar på några andra ställen på kulturfestivalen.

– Detta är en unik lösning, specialbyggd för just den här föreställningen. Övriga programmet på kulturfestivalen rullar på som vanligt, säger Terese Bonnevier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.