ANNONS

I kaoset efter olyckan – Anette körde hem strandsatta Ingaröbor

Anette Gylder skjutsade hem Ingaröbor när bussarna stannade på grund av långtradarolyckan på Ingarövägen
Anette Gylder hoppas att fler Ingaröbor kan tänka sig att plocka upp liftare i framtiden.
Anette Gylder körde hem Ingaröbor när bussarna stod still på grund av långtradarolyckan på Ingarövägen.
Anette Gylder.
Anette Gylder körde hem Ingaröbor när bussarna stod still på grund av långtradarolyckan på Ingarövägen.
Anette Gylder.
Bussarna till Ingarö stod stilla större delen av onsdagen på grund av Långtradarolyckan. Då annonserade Anette Gylder på Facebook och körde hem strandsatta Ingaröbor.
– Jag kände mig nöjd och glad hela kvällen, säger hon.
ANNONS

Vid 11-tiden på onsdagen välte en långtradare full med ved i höjde med Ingarö kyrka på Ingarövägen. Bärgning och sanering av olycksplatsen höll på framåt midnatt. Personbilar kunde köra förbi olycksplatser på småvägar men tung trafik stoppades och och SL drog in bussarna mellan Värmdö marknad och Brunn.

Då gick Anette Gylder ut på Facebookgruppen Ingaröbor och berättade att hon kunde hämta strandsatta Ingaröbor vid Värmdö marknad.

Anette Gylders meddelande på Facebook om skjuts hem från Värmdö marknad

Anette Gylder gick ut i Facebookgruppen Ingaröbor och erbjöd skjuts.

– Jag skulle ändå hämta min svärson Robin och tänkte att det var bättre om jag kunde köra med full bil när bussarna inte gick.

Fyllde bilen

En kvinna som var på väg med bussen från stan nappade och skrev meddelande till henne. Men Anette Gylder tyckte att det kändes fel att köra ifrån platsen med två tomma säten.

– Vi ropade på folk att de kunde åka med. Några barn såg alldeles förskräckta ut och vågade inte. Då kom en kvinna som jag känner och hennes dotter springande. Hon sa: ”Jag har aldrig sprungit så fort som när jag fick syn på dig.”

Anette Gylder skjutsade hem kvinnan och dottern till deras bostad i Brunn och släppte av den andra kvinnan vid Ingaröhallen där hon hade sin bil parkerad innan hon och svärsonen fortsatte hem till Ingaröstrand.

”Skjuts hela vägen hem”

I Facebookgruppen Ingaröbor tackar en medlem för skjutsen hem.

ANNONS

”Flera som hämtade vid bussen som stannade vid Värmdö köpcentrum. Plockade med sig folk så bilarna blev fulla mot Ingarö. Jag hade turen att få åka elbil för första gången och fick skjuts hela vägen hem till Björkvik fast dom bodde vid Ingarö Strand. Trevligt att vi hjälps åt när det gäller. Tack snälla!”

”Borde hjälpa varandra lite oftare”

Senare på kvällen när Annette Gylder hämtade sin dotter vid Värmdö marknad erbjöd hon på nytt Ingaröbor skjuts hem. Men de Ingaröbor som behövde skjuts då hoppade in i SL:s inhyrda taxibilar.

Anette Gylder hoppas att fler kan tänka sig att hjälpa strandsatta Ingarö framöver.

– Vi kanske borde hjälpa varandra lite oftare med tanke på att vi bor där vi bor. När något händer blir vi ju helt avskurna. Jag plockade nyligen upp en liftare som stod och frös i Brunn och körde hem honom till Hanskroka. Klockan var 20.15, det regnade och det började bli mörkt. Sitter du och kör en tom bil kostar det ju inget extra att plocka upp någon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.