ANNONS

Få olyckor trots halka på Södertörn

Snart kommer halkan på allvar till Stockholms län.
Få trafikolyckor, men mycket strul pga halkan.
Snökaos i Huddinge i november.
Snökaos i Huddinge i november.
Morgonens hala väglag har gjort framkomligheten svår för såväl bilar, bussat och tåg. Men tack och lov har ingen hittills skadats allvarligt på grund av vädret.
ANNONS

Under morgonen har rapporter om väderlekens påverkan på trafiken duggat tätt.

Framförallt busstrafiken på Södertörn har drabbats med dryga förseningar som följd. I Huddinge och Botkyrka dras bussarna fortfarande med förseningar på upp till 40 minuter, enligt SL:s hemsida.

Haninges pendlare är dubbelt drabbade med trög framkomlighet på Nynäsvägen och signalfel i Farsta strand som ger förseningar och oregelbunden trafik på linjerna 42x, 43 och 43x.

Få trafikolyckor

Under morgonen har räddningstjänsten bara fått larm om en olycka på Södertörn, utanför Lindvreten. Under natten ska fyra olyckor ha skett, men ingen av allvarligare karaktär. Enligt Mikael Jansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar, kan rapporterna om halkan haft en positiv effekt.

– Det är väldigt halt, men peppar peppar har vi inte haft så mycket trafikolyckor. Det kan ju vara så att folk har tagit till sig av rapporterna som kommit från bland annat smhi och tar det lite lugnare på vägarna, säger Mikael Jansson, Södertörns brandförsvarsförbund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.