ANNONS

Olyckor på E18 – Polisen vädjar om trafikvett

Kommunpolis Magnus Nilsson önskar att fler vore uppmärksamma när de kör bil.
Kommunpolis Magnus Nilsson önskar att fler vore uppmärksamma när de kör bil.
Efter flera olyckor på E18 de senaste veckorna vädjar nu Järfälla- och Upplands Bro-polisen om trafikvett i ett Facebook-inlägg. "Det värsta som kan hända är inte att vi står där med bötesblocket" skriver polisen i inlägget, som delats över hundra gånger.
ANNONS

På kort tid har E18 i Upplands Bro och Järfälla drabbats av flera olyckor där bilar kört in i varandra, vilket fått polisen att reagera mot risktagande beteende på motorvägen.

– Det är inte någon statistik vi har bakom oss, utan det är en känsla vi har, att det har varit väldigt många olyckor på sistone, säger Magnus Nilsson, kommunpolis.

Bilister läser tidningen

Under onsdagen la polisen därför ut ett inlägg på Facebook, där polisen vädjar om bättre trafikvett.

– Om alla människor skulle anpassa hastigheten efter omständigheterna, höll avståndet och var uppmärksamma istället för att ta upp nappen från golvet, peta på stereon, läsa tidningen eller peta på mobilen – då skulle väldigt få olyckor inträffa överhuvudtaget, säger Magnus Nilsson.

Polisen: Ställ väckarklockan 5 minuter tidigare

I inlägget uppmärksammas den hetsiga stämningen på motorvägen under morgonens rusningstrafik:

”Om du innerst inne vet om att du är en av dem som aktivt deltar i den här trafikhetsen så rekommenderar vi att du ställer väckarklockan 5 minuter tidigare och sedan placerar dig i höger körfält med bra avstånd till bilen framför och i trafiksäkert tempo. […]

Det värsta som kan hända är inte att vi står där med bötesblocket. Whiplashskador som gör sig påminda hela livet […] är sådant detta beteende kan leda till, och för vad? Fem minuter snabbare körning till jobbet?”

”Vi har egna upplevelser av hur folk kör”

Det var efter diskussioner kollegor emellan poliserna bestämde sig för att lägga ut inlägget, som delats över hundra gånger.

– Vi jobbar ju här och åker själva till och från jobbet, så vi har egna upplevelser av hur folk kör. Så då kände vi att vi kanske skulle skriva ihop ett inlägg och lägga ut på sociala medier om det här, säger Magnus Nilsson.

ANNONS

Polisens Facebookinlägg i sin helhet kan du läsa här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.