ANNONS

S och M oense om fler tillbud i simhallar

Eriksdalsbadet.
Eriksdalsbadet.
Tillbuden i Stockholms simhallar ökar kraftigt. Moderaterna kräver ordningsvakter för att säkra tryggheten – men i själva verket beror ökningen på ett nytt sätt att rapportera, säger Socialdemokraterna.
– Moderaterna läser statistiken som fan läser Bibeln, säger Alexander Lindholm, ordförande i Idrottsnämnden.
ANNONS

Detta är en uppdaterad version av ursprungsartikeln.

Under 2017 anmäldes 116 incidenter i Stockholms simhallar. Nästan lika många som under 2015 och 2016 tillsammans. Det fick Moderaterna att kräva att Stockholms stad ska 8 miljoner kronor för att förstärka tryggheten för simhallarnas besökare. En idé som partiet lyfte fram även i sitt budgetförslag.

– Satsningen ska gå till att ta in ordningsvakter vid behov i syfte att upprätthålla en trygg miljö samt till andra trygghetsskapande åtgärder, sade Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden.

S slår tillbaka

Men enligt Socialdemokraterna så beror ökningen i själva verket på ett nytt sätt att rapportera tillbud i simhallarna. Det innebär att fler mindre incidenter som brandlarm eller sjukdomsfall rapporteras in.

”Vi kunde se ett extremt sjunkande antal sexuella trakasserier i Stockholms simhallar. 2016 var det 31 fall som anmäldes medan det 2017 var nio fall.”, skriver idrottsnämndens ordförande Alexander Lindholm (S) i ett blogginlägg.

”Moderaterna läser statistiken som fan läser bibeln”, skriver han också.

Incidenter i Stockholms simhallar

Tillbuden kan exempelvis vara hot, våld, sexuella ofredanden, drunkningsolyckor och brandlarm.

Källa: Moderaterna och Stockholms stad

ANNONS
ANNONS