Välj ditt område
En guldfärgad ford mustang som står i glassplitter med polisens avspärrningsband runt efter rån mot guldsmedsbutik i Täby.
Bilen som användes för att ta sig in i guldbutiken lämnades kvar på platsen.

Olycksbilen undersökt

Nyheter Misstankarna om grov stöld och grovt vapenbrott kvarstår mot de två häktade männen i guldkuppen i Täby förra veckan.

– Vi har jobbat med tekniska undersökningar och förhör under veckan, säger kammaråklagare Pontus Klang om var man ligger i utredningsarbetet.

Teknisk utredning pågår

Det som undersökts är bland annat flyktbilen, en metallic-grå Porsche Cayenne, som de tre männen använde för att rymma från guldbutiken på Biblioteksgången i Täby under måndagskvällen i förra veckan och som efter en intensiv biljakt med polis, voltade en halvtimme senare på väg 262 i Sollentuna. Olyckan ledde till att en av de tre som färdades i flyktbilen dog samma kväll på sjukhus. Dessutom inleddes en internutredning om polisen kan ha begått tjänstefel.

– De andra två sitter fortfarande kvar i häktet. De undersöktes av läkare efter olyckan, säger Pontus Klang.

Under veckan har viktiga vittnen hörts  och både brottsplatsen, olycksplatsen och flyktbilen har undersökts. Men kammaråklagaren är mycket tystlåten om vad som kommit fram.

— Vi har även tagit saker i beslag som är kopplade till de två misstänkta gärningsmännen. Men jag kan inte berätta vad, säger Pontus Klang.

Senast den 30:e mars måste åtal väckas mot de två männen, 20 och 25 år gamla och båda två ifrån stockholmsområdet.

 

 

 

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Klart: SL fördubblar biljettkontrollerna

Bostad

Årstafältet får kvarter helt i trä

Nyheter

Kaffets väg till koppen går via Näsby Park

Debaser Medis
Nöje

Debaser stämmer staden: ”Planlöst agerande”

Nyheter

50 supersportbilar invaderar Stockholm

Nyheter

Skottlossning i Väsby – en gripen