Steg i rulltrappan försvann under kvinnas fötter

Problemen med rulltrapporna i Flemingsberg är så många och återkommande att det nu utreds om rulltrapporna ska bytas ut.
Problemen med rulltrapporna i Flemingsberg är så många och återkommande att det nu utreds om rulltrapporna ska bytas ut.
Ett steg försvann under en kvinnas fötter i rulltrappan i Flemingsberg.
Hon lyckades kasta sig framåt och klarade sig med nöd och näppe.
För ett år sedan skadades en kvinna allvarligt vid en liknande händelse.

Det var mitt i morgonrusningen i onsdags som ett trappsteg försvann under en kvinnas fötter i rulltrappan på väg upp från Flemingsbergs station mot högskolan.

– Jag hörde en rejäl smäll och sedan såg jag hur hon tog ett stort skutt framåt. När hon sedan snärjde sig runt såg hon helt chockad ut. Kvar var ett stort hål med metallspikar. Det var en väldigt obehagligt händelse, säger Charlotta Rensfeldt som blev vittne till händelsen.

Kvinnan klarade sig utan några fysiska skador. Men vid en liknande händelse i Östermalmstorgs tunnelbanestation för ett år sedan skadades en kvinna allvarligt när trappsteget försvann. Det dröjde då två timmar innan hon kom loss med benet och flera operationer följde.

Det som orsakade händelsen i Flemingsberg var ett hjul inne i trappsteget som gått sönder. Rulltrappan är nu tillsvidare avstängd.

– Steget ska repareras och sen ska en besiktningsman kontrollera att det inte är fel på fler steg. Det är väldigt mycket driftsstörningar på rulltrapporna just där och vi behöver en högre tillsyn än i dag, säger Lars Lantz, chef för gatu- och parkdriften i Huddinge.

Just nu pågår två utredningar om att byta ut rulltrapporna, vilka kommunstyrelsen ska ta ställning till senare i vår.