Omklädningsrum vid NKS får ok av Arbetsmiljöverket

Tre anmälningar om brister i arbetsmiljön vid NKS har gjorts.
Tre anmälningar om brister i arbetsmiljön vid NKS har gjorts.
Facket får inget gehör för anmälan om för få duschar och för små skåp i omklädningsrummen på Nya Karolinska sjukhuset.

För få duschar och för små förvaringsskåp i omklädningsrummen. Fackförbundet Kommunal, som bland annat företräder undersköterskor på sjukhuset, anmälde detta som arbetsmiljöproblem vid Nya Karolinska sjukhuset, NKS.

I september förra året gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på plats. Och nu har myndigheten fattat sitt beslut: Det blir inget föreläggande om åtgärder vid NKS. Det skriver tidningen Dagens medicin.

Duscharna räcker

Arbetsmiljöverket menar att antalet duschar är tillräckliga, med en dusch för varje påbörjat 20-tal anställda. Skåpen anser de också vara stora nog.

Kommunal hade också kritik mot att arbetsmiljöansvaret vad gäller omklädningsrummen var otydligt, då flera verksamheter delar på dem.

Men Arbetsmiljöverket menar att arbetsgivaren har visat på rutiner för hur det ska hanteras.

Även Läkarföreningen vid NKS har anmält brister i arbetsmiljön vad gäller jourrum, arbetsrum och omklädningsrum, skriver Dagens Medicin.

Brister på barnavdelningen

Och tillsammans med Vårdförbundet har de anmält brister vid barnavdelningen, både vad gäller receptionen och operationsavdelningen. På operation fanns trasiga sängar och stolar, och hisshallen blev en flaskhals där sängar och föräldrar till barn som skulle opereras blev stående.

När det gäller dessa anmälningar har Arbetsmiljöverket ännu inte fattat beslut.