ANNONS

(rubrik saknas)

Färre objekt ute får priserna att stiga – inte minst i Liljeholmen, Hägersten och Älvsjö.

Men det finns ännu möjlighet att fynda.

Lokaltidningen Mitt i har kartlagt var klippen kan göras.
ANNONS

För några år sedan skrev en kvällstidning att man kunde ”hoppa över bron och tjäna en miljon”.

Det handlade om att den som lämnade innerstan och passerade Liljeholmsbron kunde tjäna slantar vid köp av bostäder.

Den bilden är allt mer utraderad. Åtminstone för små lägenheter börjar priserna närma sig innerstans. Men för den som vill hitta en bostad utan att betala en förmögenhet finns ännu möjligheten, påpekar flera mäklare som Lokaltidningen Mitt i har talat med.

– Om man vill köpa där man tror att priserna går upp mest i framtiden tror jag det kan vara värt att titta närmare på ytterområdena i Hägersten. Men även på Västertorp, Fruängen, Axelsberg och kanske på ännu längre sikt Solberga och Västberga, säger Carolina Svahn på Erik Olsson fastighetsbyrå.

Flera mäklare vittnar om områdenas varierande prisbild.

– Hamnar man nere i Hökmossen eller nära E4 kan priserna vara nere på 30 000 per kvadratmeter. På Åsen kan de ligga på nära 40 000 kronor medan de kan ligga på 50 000 i Aspudden, säger Mikael Almblad vid Hägerstensmäklarna.

Det gäller att inte stirra sig blind på de mest attraktiva delarna. Områden ökar i popularitet till följd av nybebyggelse som exempelvis Telefonplan. Ombildningar, som den i Västertorp, kan också öka attraktionskraften, menar flera mäklare.

Och glöm inte områden i utkanten av de heta platserna, menar Carolina Svahn.

– Om man tittar på Liljeholmen kan till exempel bostäderna på Nybohovsbacken öka i värde på sikt, säger hon.

ANNONS

Enligt Jonas Eriksson vid Husman och Hagberg kan en liknande princip gälla för Älvsjö. Att tusentals bostäder ska byggas inte långt från stationen samtidigt som tunnelbanan dras dit kan bli ett lyft på sikt.

– Allt inom gångavstånd från järnvägsstationen kan vara en bra affär. Det är inte jättemycket bostadrätter där ännu, men det byggs.

Han tror på Älvsjö. Dels för att priserna där är lägre än på andra platser närmare stan, dels för att fler köpare överväger Älvsjö när utbudet är lågt.

– Man hör folk i Aspudden som behöver större men inte riktigt har råd. Då är det Älvsjö de börjar titta på, säger Jonas Eriksson.

Mäklaren Carolina Svahn pekar ut Nybohovsbacken som ett område där det kan vara läge att köpa nu, innan priserna börjar stiga.

Fakta

Områden där priserna tros stiga

1. Axelsberg.

2. Nybohovshöjden.

3. Hägerstensåsen.

4. Västertorp.

5. Hökmossen.

6. Västberga.

7. Solberga.

8. Älvsjö.

ANNONS