ANNONS

Hög chef inom omsorg tvingas lämna uppdrag

Maria Larsson Ajne, chef för omsorg- och välfärdssektorn i Värmdö tvingas lämna sitt uppdrag.
ANNONS

Under torsdagsförmiddagen kom informationen att Maria Larsson Ajne tvingas avgå. Enligt kommundirektör Camilla Broo har Maria Larsson Ajne inte haft förmågan att uppnå de förväntade resultaten.

– Maria Larsson Ajne har inte uppnått de förväntade resultaten och har därför inte längre det förtroende som krävs för att kunna fortsätta leda verksamheten. Utifrån det har vi kommit överens om att avsluta samarbetet, säger Camilla Broo. 

Slutar redan i september

Maria Larsson Ajne tillträdde som chef 2015 inom ett område som dragits med stora budgetunderskott. Hon avslutar sitt uppdrag i slutet av september.

En ny chef kommer att rekryteras inom kort med uppdraget att leda och styra verksamheten samt att fortsätta genomföra nödvändiga förändringar för att utveckla organisationen inom omsorg- och välfärdssektorn.

Camilla Broo.

Camilla Broo.

Enligt Camilla Broo ska man komma tillrätta med underskotten genom att ”bringa ordning och reda på alla nivåer”

 –Mitt ansvar är att se till helheten. Exakt vilka förändringar som behöver göras kan jag idag inte svara på. Därför behöver jag avdelningschefernas kompetens för att kunna avgöra vilka brister som är mest akuta att åtgärda. Den prioriteringen kommer de att göra tillsammans med den interimschef jag anlitar, säger hon. 

Får Maria Larsson Ajne en annan tjänst inom kommunen?

ANNONS

– Marias ansvar har varit att leda sektorn för vård- och omsorg. I den rollen har hon jobbat hårt och intensivt med förändringsarbete och uppföljning under en lång tid. Det tar på krafterna och organisationen har påverkats av det ekonomiska läget tillsammans med de förändringar som genomförts. Det skapar också oro i organisationen när en chef på en så hög position inte längre har det förtroendet som krävs och ändå förblir kvar i organisationen. Både jag och Maria ser därför att det här är det bästa alternativet för alla inblandade, avslutar Camilla Broo, kommundirektör.

Maria Larsson Ajne avböjer, via Värmdö kommuns presstjänst, att kommentera.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.