Omsorgspersonal drack alkohol med brukare på resa

Personalen på omsorgsboendet ska ha struntat i aktiviteter och druckit alkohol under brukarresan i Grand Canaria.
Personalen på omsorgsboendet ska ha struntat i aktiviteter och druckit alkohol under brukarresan i Grand Canaria.
Brukare vid ett serviceboende i söderort slog larm efter en brukarresa till Grand Canaria i somras där personalen flera gånger ska ha druckit alkohol. Personalen ska heller inte ha deltagit i de utflykter som var planerade under resan.

Brukare vid ett serviceboende i söderort slog larm efter en brukarresa till Grand Canaria i somras där personalen flera gånger ska ha druckit alkohol tillsammans med brukare. Personalen ska heller inte ha deltagit i de utflykter som var planerade under resan.

Det ska även ha varit bristfälligt i antalet planerade utflykter. Flera av brukarna ska under resan ha känt oro, rädsla och otrygghet på grund av personalens drickande.

Majoriteten av personalen på boendet ska ha flera år av erfarenhet. Boendet kritiserar personalen i att ”det anses vara ett bristande omdöme samt oförmåga att i sin roll som vårdare att inte kunna skilja på arbetstid och fritid”.

Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg och serviceboendet har vidtagit flera åtgärder.

En person i personalen omplacerades och man har uppfört strängare regler kring brukarresorna, så som noggrannare planering, bemanning dygnet runt och en handlingsplan gällande förbud mot alkohol på arbetstid.