ANNONS

Omstridd stol tillbaka på Coops lager

På ett urval av 40 vanliga livsmedelsvaror skiljer flera hundra kronor mellan olika butiker, det visar PRO:s stora prisundersökning. *** Local Caption *** PRO har jämfört priser i olika mataffärer. Mona Hultin från PRO visar runt oss På Vivo Menyn i Täby Centrum.
Varorna packas på Coops lager i Kungens kurva.
En stol på Coops plocklager i Kungens kurva har lett till strid mellan arbetsgivare och personal.
Stolen som togs bort är nu tillbaka.
– Stolen fick för stora proportioner och och vi vill inte framstå som en dålig arbetsgivare som inte låter personalen sitta ned korta stunder, säger presschefen Tobias Rydergren till SVT.
ANNONS

Det fanns en enda stol för personalen på Coop Onlines plocklager i Kungens Kurva i Huddinge, sedan togs den bort av arbetsgivaren. Men åtgärden anmäldes till Arbetsmiljöverket av arbetsplatsens skyddsombud och saken kom fram till media.

– Det är så pinsamt att jag knappt ville göra en anmälan men det handlar om att tre personer ska kunna välja om de ibland ska sitta i några få minuter. Men arbetsgivaren hävdar att ingen ska sitta över huvud taget, sade skyddsombudet till SVT Nyheter.

Skadat benet

Sedan kontorsstolen försvann har personal försökt ta med en ny stol eller valt att sitta på backar, men dessa har enligt skyddsombudet också tagits bort.

Coops presschef Tobias Rydergren säger till SVT Nyheter att stolen kom till lagret tidigare i år när en anställd hade skadat benet och behövde sitta ner för att kunna jobba.

– När personen kunde stå igen togs stolen bort och vi anser att det är en gående arbetsplats. Därför ska ingen sitta. Men nu inväntar vi Arbetsmiljöverkets bedömning och så får vi se vart vi landar, säger Tobias Rydergren.

Ändrat sig

Nu har arbetsgivaren dock ändrat sig.

– Stolen fick för stora proportioner och och vi vill inte framstå som en dålig arbetsgivare som inte låter personalen sitta ned korta stunder, säger presschefen Tobias Rydergren till SVT.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.