ANNONS

380 omstridda studentbostäder klubbade

Studentbostäderna vänder gavlarna mot Söderarmsvägen, med höga, grunda arkader.
Studentbostäderna vänder gavlarna mot Söderarmsvägen, med höga, grunda arkader.
Bygget av 380 studentbostäder i Fäholmaskogen rycker närmre. Stadsbyggnadsnämnden klubbade dem omstridda detaljplanen vid ett extrainsatt möte veckan före julafton.
ANNONS

Kanske fick några av alla dem som protesterat mot byggplanerna i Fäholmaskogen nytt hopp när stadsbyggnadsnämnden bordlade ärendet vid sitt ordinarie möte den 14 december. Men den 21 december klubbades detaljplanen.

Det innebär att förberedelserna för att bygga 380 studentbostäder nordväst om Kärrtorps centrum fortsätter. Som Mitt i tidigare har berättat planeras tre avlånga byggnader, som alla ska vara tre till fem våningar höga. De ska vända gavlarna mot Söderarmsvägen. I bottenvåningarna ska bland annat uteserveringar och uteplatser göra Söderarmsvägen mer lik en stadsgata.

Många som bor i området har protesterat mot att trafiken riskerar att öka på Söderarmsvägen och mot att ett omtyckt skogsområde försvinner. Dessutom har kritik riktats mot studenthusens skala, i jämförelse med den bebyggelse som redan finns, och mot att husen kommer att skugga kvarteret Skäggenäs.

Kritiken har gjort att stadsbyggnadskontoret minskat husens längd och höjden på delar av dem. Ända återkom kritiken när förslaget var ute på granskning hösten 2017. Efter det har stadsbyggnadskontoret sänkt det norra husets västra delar, för att kvarteret Skäggenäs inte ska skuggas så mycket.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.