ANNONS

Nytt bakslag för omtalade S-förslaget om höstfest

Solna, Solna centrum, Stockholm
En gemensam fest för allmänheten ser ut att vara ännu längre bort än tidigare, efter tjänstepersonernas svar på S-motionen.
Socialdemokraternas förslag att kommunen i samarbete med de lokala företagen borde fixa en höstfest för att muntra upp Solnaborna har redan kallats för trams av Moderaterna. Nu har även stadsdirektören Kristina Tidestav sagt nej. Kommunens pengar räcker inte, menar hon.
ANNONS

Kommer ni ihåg Socialdemokraternas omtalade förslag om att kommunen ihop med lokala föreningar och företag borde ordna en höstfest för Solnaborna?

Som Mitt i tidigare har berättat skrev S en motion där de lyfte fram förslaget och tog också med det i partiets skuggbudget för i år.

”Det är viktigt för sammanhållningen och integrationen i vår stad att vi kan samlas runt positiva och upplyftande aktiviteter. Därför vill vi införa en höstfest för alla solnabor i samarbete med föreningslivet”, skrev S i skuggbudgeten.

S kämpar vidare för höstfest i Solna – Granfalks ilska växer

”Trams och verklighetsflykt”

Förslaget fick tidigt kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) att gå i taket. Han har kallat en sådan fest för verklighetsflykt, trams och slöseri med skattepengar.

– Arbetslinjen är viktigare att upprätthålla än höstfestlinjen, har Pehr Granfalk tidigare sagt till Mitt i.

Pengarna räcker inte

Nu har stadsdirektör Kristina Tidestav tillsammans med förvaltningschef Anders Offerlind besvarat Socialdemokraternas motion. Precis som Granfalk anser de att festförslaget inte är rimligt. De pekar på allt tuffare tider ekonomiskt, som Solna stad behöver vara rustade för.

”Stadsledningsförvaltningen föreslår, med hänvisning till att stadens resurser med dagens situation inte kan användas för att arrangera fester, att motionen därmed förklaras besvarad”, skriver de bland annat i sitt svar, som nu skickas tillbaka till politikerna i kommunstyrelsen och fullmäktige för beslut.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.