ANNONS

Omtvistad badbrygga snart på plats

Så här brukar badplatsen i Linanäs se ut när flytbryggan är på plats.
Så här brukar badplatsen i Linanäs se ut när flytbryggan är på plats.
I morgon tänker Österåkers kommun placera ut den omtvistade badbryggan i Linanäs. Klagomål från en granne på busliv försenade bryggan en månad.
ANNONS

Det är inte så roligt att ha skrålande badgäster inpå knuten tyckte en granne och kontaktade kommunen. Efter att ha påpekat att tillstånd för badbryggan i Linanäs på Ljusterö dessutom saknas reagerade kommunen och valde att inte sätta ut bryggan i maj som man brukar.

Men nu backar kommunen igen. Bryggan är populär och dessutom håller både simskola och seglarskola till där på sommaren.

”Bedömningen vi gör är helt enkelt utifrån att det kommer, oavsett det läggs ut en brygga eller ej, barn och familjer för att leka och bada och det kommer bedrivas simundervisning. Barnens säkerhet väger här tyngst.” skriver Katti Bauer, sakkunnig på Österåkers kultur- och fritidsförvaltning. Hon beklagar samtidigt att grannen drabbas av buller från badet och uppmanar honom att kontakta miljö- och hälsoskyddsenheten om problemen fortsätter. Om det förekommer skrik, skrän, alkohol och buskörning uppmanas han dessutom att kontakta polisen.

Badplatsen i Linanäs har blivit allt populärare de senaste åren och grannen har föreslagit att kommunen öppnar en ny badplats i Sundvik för att avlasta Linanäs, som enligt honom kan ha ett hundratal besökare som mest.

I morgon förmiddag, onsdag 22 juni, planerar kommunen att sätta ut flytbryggan i Linanäs.

Läs mer:

Busliv försenade badbrygga