ANNONS

Onanerade framför kvinnor på Studentbacken

Mannen ska vid två tillfällen ha onanerat i tvättstugor på Studentbacken intill Gärdet.
Mannen ska vid två tillfällen ha onanerat i tvättstugor på Studentbacken intill Gärdet.
Vid sex olika tillfällen ska mannen ha blottat sitt kön för olika kvinnor som tvättade i tvättstugor i Bergshamra, vid Telefonplan och på Gärdet.
På Studentbacken ska även dörrar ha manipulerats med tejp och pappersbitar, för att inte stängas ordentligt.
Nu åtalas mannen.
ANNONS

Den 4 juni i år gick en kvinna ner i tvättstugan på Studentbacken på Gärdet. En man smet in efter henne, men kvinnan tänkte inte närmare på saken utan började fixa med sin tvätt. Efter en stund såg hon att mannen hade dragit ner sina byxor och onanerade.

Kvinnan sprang ut från tvättstugan och ringde polisen. När hon efter en timme gick ner i tvättstugan igen, tillsammans med en vän, så var mannen kvar där men agerade som om ingeting hade hänt.

När polisen väl kom fram så hade mannen dock försvunnit från platsen. Polisen berättade också för kvinnan att en annan person ringt om samma sak tidigare under dagen.

Onanerade i köket

Den 4 september i år hände samma sak igen. En kvinna gick då in i studentkorridorens gemensamma allrum. En man var där och fixade med någonting.

Efter en halvtimme gick mannen in i köket och kom sedan ut i allrummet igen, han hade då dragit ner byxorna och onanerade. Han sa ”jag vill runka framför dig”.

Kvinnan trodde att mannen skulle våldta henne och blev mycket rädd, berättar hon i förhör. Hon skrek och sprang ut ur köket och in till en granne, som öppnat sin dörr. Tillsammans ringde de polisen, men mannen hade då redan försvunnit från platsen.

Gamla ärenden lyfts igen

Flera kvinnor berättar i polisförhör att det på en intern Facebooksida, för boende på Studentbacken, länge varnats för att en man med samma utseende som den nu åtalade, har varit i krokarna och ställt sig att onanera framför människor.

Dörrar till källare och nödutgångar på Studentbacken ska också ha manipulerats med tejp och pappersbitar för att inte stängas ordentligt berättar kvinnorna i förhör.

Det finns även ett större antal ärenden där polisen nu återupptagit förundersökningarna på grund av att signalementet stämmer med den nu åtalade tvättstugemannen. Minst ett ärende rör en händelse som tidigare inträffat på Studentbacken.

ANNONS

Mannen ska även ha onanerat i en tvättstuga på Telefonplan vid två tillfällen.

 

Och vid två tillfällen i en tvättstuga i Bergshamra i Solna kommun (se faktaruta).

Mannen är nu åtalad för sexuellt ofredande vid samtliga sex tillfällen, men nekar till alla anklagelser.

Fakta

Här har mannen blottat sig

20 juli 2016: Mannen onanerar framför en kvinna i Kungshamra, Bergshamra i Solna kommun.

4 juni 2017: Mannen onanerar framför en kvinna i en tvättstuga på Studentbacken i närheten av Gärdet.

29 juli 2017: Mannen onanerar för andra gången framför en kvinna i en tvättstuga i Kungshamra, i Bergshamra i Solna kommun.

4 september 2017 klockan 19.00: Mannen onanerar framför en kvinna i ett gemensamt kök på Studentbacken i närheten av Gärdet.

4 september 2017 klockan 22.00: Mannen onanerar framför en kvinna i en tvättstuga på Dialoggatan, vid Telefonplan.

17 september 2017: Mannen onanerar för andra gången framför en kvinna i en tvättstuga på Dialoggatan, vid Telefonplan.

Källa: Polisen
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.