Man onanerade framför kvinnor i tvättstugor

Mannen ska vid två tillfällen ha onanerat i tvättstugor i Bergshamra.
Mannen ska vid två tillfällen ha onanerat i tvättstugor i Bergshamra.
Vid sex olika tillfällen ska mannen ha blottat sitt kön för olika kvinnor som tvättade i tvättstugor vid Bergshamra, Telefonplan och på Gärdet.
Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande.

Den 20 juli förra året, vid halvåtta på kvällen gick en kvinna ner i tvättstugan i Kungshamra i Bergshamra för att hämta sin tvätt.

När hon klev in så satt en den 37-årige mannen på en stol i rummet med ryggen mot dörren.

Kvinnan smet in, hängde upp sin tvätt och slängde en blick åt mannens håll. Då såg hon att han onanerade helt ogenerat samtidigt som han tittade på porrfilm på sin mobil.

Kvinnan berättade i förhör att hon blev väldigt skärrad och rädd när hon såg vad mannen gjorde, och att hon snabbt tog sina saker och lämnade tvättstugan.

Väl uppe i lägenheten ringde hon polisen. Kvinnans sambo gav sig även ut för att leta efter mannen, då hade han försvunnit.

Fotade tvättstugemannen

29 juli i år hände samma sak igen i men på en annan adress i Kungshamra.

En kvinna gick då på förmiddagen ner i tvättstugan. Där stod redan en man och vek tvätt och kvinnan tog tag i sin egen klädhög. Efter en stund vände hon sig om och då stod mannen med byxorna nere och onanerade.

Mannen gick emot kvinnan, varpå hon skrek ”vad håller du på med?!” och ”dra härifrån”. Kvinnan hann även ta en bild på mannen med sin mobil innan hon rusade ut från rummet.

Onanerade vid fem tillfällen till

Mannen ska även ha onanerat i en tvättstuga vid Telefonplan vid två tillfällen.

 

Och i en tvättstuga och i ett gemensamt kök på Studentbacken på Gärdet vid två tillfällen (se faktaruta).

 

Flera kvinnor berättar i polisförhör att det på en intern Facebooksida, för boende på Studentbacken, länge varnats för att en man med samma utseende som den nu åtalade har varit i krokarna och ställt sig att onanera framför människor.

Det finns även ett större antal ärenden där polisen nu återupptagit förundersökningen på grund av att signalementet stämmer med den nu åtalade tvättstugemannen. Minst ett ärende rör en händelse som tidigare inträffat på Studentbacken.

Dörrar i källare och nödutgångar på Studentbacken ska också ha manipulerats med tejp och pappersbitar för att inte stängas ordentligt berättar kvinnorna i förhör.

Mannen är nu åtalad för sexuellt ofredande vid samtliga sex tillfällen, men nekar till alla anklagelser.

Fakta

Här har mannen blottat sig

20 juli 2016: Mannen onanerar framför en kvinna i Kungshamra, Bergshamra i Solna kommun.

4 juni 2017: Mannen onanerar framför en kvinna i en tvättstuga på Studentbacken i närheten av Gärdet.

29 juli 2017: Mannen onanerar för andra gången framför en kvinna i en tvättstuga i Kungshamra, i Bergshamra i Solna kommun.

4 september 2017 klockan 19.00: Mannen onanerar framför en kvinna i ett gemensamt kök på Studentbacken i närheten av Gärdet.

4 september 2017 klockan 22.00: Mannen onanerar framför en kvinna i en tvättstuga på Dialoggatan, vid Telefonplan.

17 september 2017: Mannen onanerar för andra gången framför en kvinna i en tvättstuga på Dialoggatan, vid Telefonplan.

Källa: Polisen