ANNONS

Onanist dömd för ofredade av grannar

Mannen stod i fönstret i sin bostad i Huvudsta och onanerade inför unga kvinnor i huset mitt emot.

Nu har han dömts för sexuellt ofredande.
ANNONS

Det rör sig om flera tiotals tillfällen. Kvinnorna har befunnit sig i sina lägenheter när mannen ställt sig i sitt kök vid fönstret vänd utåt och onanerat samtidigt som han vinkat och tittat på dem. I perioder har det skett varje dag och ofta har han varit helt naken.

En kvinna har beskrivit det som att han lekte en ”tittut-lek”, genom att kliva fram och tillbaka till fönstret med könet blottat.

Andra gånger har han onanerat i flera timmar i fönstret, och kvinnorna har tvingats bo med neddragna persienner. Flera polisanmälningar mot mannen har gjorts vilka har lagts ner i brist på bevis, inte heller hyresvärden lyckades få bukt med problemet.

Men en av de utsatta kvinnorna fick till sist nog. Hon satte upp lappar i trappuppgången för att ta reda på om fler var utsatta.

Två andra kvinnor hörde av sig och tillsammans googlade de fram vem mannen var och i vilken lägenhet han bodde, i januari i år anmälde de igen.

Mannen har nu dömts för sexuellt ofredande och ska böta 25 000 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till en av kvinnorna.

I dag har två av kvinnorna flyttat från huset. Åklagare Leif Appelgren säger att de mått dåligt.

– Det har varit en påtaglig kränkning. De har haft en känsla av otrygghet av att behöva se det här i sin egen bostad, det stör ju tillvaron. Så självklart har de mått dåligt, säger han.

Den dömde mannen har nekat till brott. I förhör har han sagt att han ”drar i spiken” hemma ibland men inte i syfte att någon annan ska se.

ANNONS

Tingsrätten slår fast att det inte är olagligt att onanera i sitt hem inför öppna gardiner men att mannens avsikt har varit att visa upp sig för andra, vilket är att klassa som sexuellt ofredande.

Mannen är tidigare ostraffad. Han har sagt att han ska undvika att onanera i köket framöver.

Flera av kvinnorna fick leva med neddragna persienner för att slippa se den onanerande mannen.