På onsdag gäller det för Brottby – derby med kniven mot strupen

– Turen måste vända snart, säger Brottby SKs tränare Navid Haque. Just ni ligger laget i botten av tabellen.
– Turen måste vända snart, säger Brottby SKs tränare Navid Haque. Just ni ligger laget i botten av tabellen.
Lyckan tycks ha vänt för Brottby SK.
Nu ligger de sist i serien och på onsdag möter de VBK i ett derby där mycket står på spel.
– Det är vinna eller försvinna för oss nu, säger Brottbys tränare Navid "Navve" Haque.

Brottby SK seglade på två år upp från division fem till trean. Där blev motståndet tuffare och nyss förlorade de sin målkanon Peiman Palehvan till Vallentuna BK som på några veckor tagit sig ovanför strecket. Brottby ligger sist i serien och när de på onsdag möter VBK på Össeby IP är det med kniven mot strupen.
– Det är vinna eller försvinna för oss nu, säger Brottbys tränare Navid ”Navve” Haque.  Det har ju inte gått så bra för oss. Nu ligger vi sist.

Vad har det betytt att Peiman gick över till VBK?

– Det är klart det är en förlust för oss. Men vi förstår honom och vi får gå vidare. Vår nya poängkung är Sarmad Haddad, som är forward.

Hur laddar ni inför matchen?

– Vi har träning i morgon. Då pratar vi lite och ska försöka fortsätta som vi gjort. Turen måste vända snart. I helgen var det inget snack om att Fanna var bättre. Men förra helgen mot Västerås hade vi mer otur, vi brände för många chanser. Mot Vallentuna ser vi det som en final. Det är vinna eller försvinna för oss nu. Och de är väl revanschsugna efter att vi slog dem med 3–2 i våras. 

Det ser ut att bli ett spännande derby?

– Och en grinig match också. Många känner varandra från lagen. 

Hur skulle det kännas om ni ramlar ur division tre?

– Det är inte hela världen om vi åker ner. Men vi ska ändå försöka hålla oss kvar. På lördag möter vi Syrianska IF som också ligger i botten. Så det gäller att vinna över dem, annars åker vi ur serien